Umro publicist Pajo Bilinović (1946 - 2016)

U SPOMEN: PAJO BILINOVIĆ (Subotica, 26. listopada 1946. – Vis, 13. svibnja 2016.) Nakon duge i teške bolesti, u Visu je u 70. godini umro Pajo Bilinović, negdašnji dopisnik Radio Splita s toga pučinskog otoka.

Živio je među bunjevačkim Hrvatima, kao srednjoškolac je napisao rukopis zbirke stihova „Diže mi se diže kosica na glavi“, koji mu je komunistička policija zaplijenila te je proveo šest mjeseci u istražnom zatvoru. Završio je studij prava i organizacije rada, a 1991. godine, uoči početka Domovinskog rata, doseljava na otok Vis, odakle je bio dopisnikom HR Radio Splita, Radija Herceg Bosne te Večernjeg lista, dok ga bolest prije desetak godina nije udaljila od novinarskog pera.

Bavio se i književnim radom te je objavio zbirku stihova „Između ljubavi i mržnje“ (Zagreb, 1996.), a uvršten je i u knjižici aforizama „Kristalna šestica 2“ (Split, 1997.) te je aforizme objavljivao i kasnije u humorističkoj emisiji „Kad se smijah tad i bijah“ HR Radio Splita. U rukopisu mu je ostala zbirka stihova i pučkih izreka i zapisa na ikavici "Spomenica rodu bunjevačkom".

Pogreb Paje Bilinovića bit će u nedjelju, 15. svibnja 2016. na groblju u Visu.

Autor: Mladen Vuković, Radio Split


Oznake:

Objavi komentar

[blogger]

Otok Vis

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.